Feestelijk: Rösti met Spinazie, Gepocheerd Ei & Zalm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 6 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 4 verse eieren
  • 1 - 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 gram panklare spinazie
  • 200 gram gerookte zalm
  • zure room

Bereiden

Schil de aardappels en rasp ze grof in de keukenmachine of op een grove rasp. Schep er zout & peper naar smaak door. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Schep van de geraspte aardappels 3 'bergjes' in de pan. Druk de bergjes plat tot rondjes van 8 - 10 cm doorsnede en bak ze op hoog vuur in 6 - 8 minuten knapperig bruin. Maak zo nog 9 röstikoekjes. Breng intussen in een kleine pan met ruim water de azijn en een halve eetlepel zout aan de kook. Breek een ei boven een kopje en laat het voorzichtig in het water glijden. Herhaal dit nog een keer. Verwarm de eieren ongeveer 3 minuten tot het eiwit is gestold. Neem ze met een schuimspan uit het water en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal dit met de andere 2 eieren. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de knoflook 1 minuut. Schep de spinazie in gedeelten erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat het vocht verdampen. Breng de spinazie op smaak met zout & peper. Maak op 4 voorverwarmde borden torentjes van de rösti, spinazie en zalm en leg het gepocheerde ei erop. Schep er wat zure room op.

Bronvermelding