Sajoer Lodeh (gemengde groente in klappersaus)

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gemengde groenten (komkommer, taugé, broccoli, spe
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel serehpoeder
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 4 dl. kippebouillon

Bereiden

Maak de groenten schoon. snijd de groenten (behalve de taugé) in kleine stukjes. snipper de uien. Verhit de olie en fruit de uien. Voeg knoflookpoeder, sambal, laos, serehpoeder, suiker en ketoembar toe. Roer alles goed door, Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de groenten 8 a 10 min.Roer er vlak voor het opdienen santen mix door. Laat er nog even de kook over komen.

Bronvermelding