Kisir

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram bulgur
  • 3 trostomaten
  • 6 lenteuitjes
  • 3 el gehakte munt
  • 3 el gehakte peterselie
  • 2 citroenen, het sap
  • 1 kropje sla (eventueel)
  • 1/2 komkommer
  • granaatappelsap
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 el olijfolie
  • zout

Bereiden

Bulgur laten wellen in heet water (niet teveel water, minder dan een 1/2 kopje water per kopje bulgur). Alle groenten en kruiden heel fijn snipperen. Als de bulgur zacht is dan olie, citroensap en zout erdoor kneden, dan de tomatenpuree en het granaatappelsap erdoor mengen. Op smaak brengen met chilipoeder en of zwarte peper. Als laatste de groenten en kruiden erdoor husselen.

Bronvermelding