Bloemkoolschotel met gehakt-kaassaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-09-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool (in roosjes)
  • 450 g rundergehakt
  • 2 eetl olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 prei
  • 2 tl mosterd
  • 125 ml creme fraiche
  • zout en versgemalen peper
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bereiden

Bereidingswijze: van Bloemkoolschotel met gehakt-kaassaus Maak de bloemkool schoon en kook hem beetgaar. Snijd de prei in ringetjes en was het goed. Pel de ui en knoflook en snipper ze heel fijn. Verhit de olie en bak het gehakt hierin rul. Bak de prei, ui en knoflook even mee. Mosterd, crème fraiche en kaas erdoor roeren. Breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verdeel de saus over de uitgelekte bloemkool. Lekker met gekookte aardappelen. Aanvullende info: Dit recept is geschikt voor: 5 personen Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

Bronvermelding