Menu
Capesante in Pancetta (Coquilles St. Jacques)
Ingrediënten
- 16 stuks coquilles St. Jacques
- 16 speklapjes (ongerookt)
- 2 uien, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 4 kleine courgettes
- olijfolie, zout en peper
- 2 klontjes boter
Bereiden
Was en droog de coquilles. Wikkel ze in spek en prik er eventueel een tandenstoker in.
Was de courgettes en snij ze in blokjes. Doe de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de courgetteblokjes erbij, strooi er wat zout op en laat alles smoren totdat de courgettes zacht zijn.
Doe de courgettes in de blender of staafmixer en pureer tot een mousse. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de coquilles in weinig olie met een klontje boter tot het spek knapperig is.
Leg de mousse op de spiegel van de borden en hierop 2 coquilles/pp.
Materialen
tandenstokers blender of staafmixer