Raitha

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 1 stukje verse gemberwortel (3cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bekertje zure room

Bereiden

Boven vergiet een grote komkommer in plakjes schaven. 2 tl. Zout erover strooien, met ruim plasticfolie strak afdekken, een bord of kom eronder plaatsen. Op de folie enkele gevulde potten groenten voor de druk plaatsen. (Komkommer dient goed uit te lekken). 2 uur in koelkast plaatsen. (Af en toe vocht ev. afgieten en komkommer omzetten.) In kom 1 bekertje zure room of Bulgaarse Yoghurt doen en een stukje gemberwortel (3 cm) erboven raspen. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen en goed mengen. Met keukenpapier komkommer goed droogdeppen. Komkommer door mengsel roeren. Eet smakelijk!

Materialen

zeef, plasticfolie, 2 potten groenten, kom en bord.

Bronvermelding