Spaghetti met gorgonzola speksaus

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2015 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • zout en peper
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 sjalotje
  • 1/2 stronk bleekselderij
  • 200 gram Gorgonzola
  • 200 ml. room culinair of slagroom
  • 2 theelepels pizzakruiden
  • 1/2 zakje verse bieslook
  • allesbinder

Bereiden

Spaghetti met zout koken. In hapjespan of wok de spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken. De sjalot pellen en snipperen. De bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Sjalot en bleekselderij bij de spekreepjes voegen en ca. 2 minuten meebakken. Room, Gorgonzola en pizzakruiden toevoegen. Al roerend zachtjes verwarmen tot de kaas gesmolten is. Indien nodig wat allesbinder toevoegen als de saus te dun is. Spaghette en saus mengen. Bieslook erboven fijnknippen.

Bronvermelding