Sambal Goreng Telor

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 4 theelepels sambal oelek (ulek)
  • 2 eetlepels olie
  • 4 stuks rawit
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 300 ml kokosmelk
  • 4 stuks sjalotten
  • 1 1/2 theelepel laos
  • 3 theelepels gula jawa (vloeibaar)
  • 2 theelepels citroen
  • 2 serehstengels

Bereiden

Kook eerst de eieren hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel deze daarna. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Voeg dan de laos, de sambal, de rawits, de gula jawa, de gezeefde tomaten, de serehstengel en het citroensap toe en meng dit alle goed. Laat dit twee minuten sudderen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe met de eieren en laat dit alles 8 minuten zachtjes sudderen. Dit recept is prima van te voren te bereiden. Net voor serveren warm je het op.

Materialen

Wok Pan

Bronvermelding