Indische tomaten-pindasoep met kip

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje boemboe nasi goreng Conimex
  • 1 250 gr bamigroente pakket
  • 2 eetl olie
  • 1 pakje chinese tomatensoep honig
  • 1/2 pot pindakaas
  • 200 gr gerookte kipfilet
  • 60 gr mihoen

Bereiden

In kommetje nasikruiden met 1 dl water 5 min laten wellen Peper uit bamipakket halveren, zaadlijst en zaadjes eruit en in dunne reepjes snijden. Tomaat uit bamipakket haleren, zaadjes eruit en in blokjes snijden. Olie verhitten in grote soeppan. Peper, tomaat en rest van het bamipakket ( muv tauge) 1 min zachtjes bakken. Nasikruiden toevoegen en 2 min meebakken. Erdoor roeren: 1 3/4 liter water, soeppoeder en pindakaas. Aan de kook brengen en 10 min zachtjes laten koken. Kipfilet, mihoen en tauge tovoegen en nog 4 min zachtjes laten koken.

Materialen

grote soeppan, snijplank en mes.

Bronvermelding