Schotse kippensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 el boter of margarine
  • 1 st rode ui fijngesneden
  • 500 gr prei fijngesneden
  • 1 el fijngehakte verse tijm
  • 2 st laurierblaadjes
  • 1 dl room
  • 1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • zout, vers gemalen peper
  • 300 gr kipfilet(haasjes)in reepjes
  • 4 st gewelde pruimen zonder pit, in reepjes

Bereiden

Verhit 2 el boter in een grote soeppan en bak hierin de ui ongeveer 5 min. op laag vuur. Roer de prei erdoor en stoof het mengsel ongeveer 10 min. Voeg de tijm, laurierblaadjes, room en bouillon toe. Breng de soep op hoog vuur al roerend aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de kipreepjes met zout en peper. Verhit 1 el boter en bak de kip in ongeveer 5 min. goudgeel en gaar. Schep de soep in 4 diepe (liefst voorverwarmde) kommen en verdeel de kip met de pruimen over de soep extra kruiden: Strooi op het laatste moment wat fijngesneden peterselie in de soep en laat deze nog een paar minuten meekoken.

Materialen

Grote soeppan

Bronvermelding