Mosterdsoep á la Janneke

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks dunne preien
  • 30 gram boter (margarine)
  • 20 gram bloem
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 2 eetl fijne Marne mosterd
  • 2 eetl slagroom
  • 1 stuks eierdooier
  • 1 scheutje Sherry of Madeira
  • 4 dl kippenbouillon van blokjes

Bereiden

De twee preien in heel smalle reepjes snijden . De reepjes in de boter fruiten tot ze zacht en bijna gaar zijn. De bloem en de kerriepoeder door het zeefje erover verspreiden en goed omscheppen. De bouillon erover gieten en opnieuw goed omscheppen. Het geheel al roerend aan de kook brengen tot een lichtgebonden soep. De mosterd er doorheen mengen. Het geheel ca. 5 minuten door laten koken. Doe de eierdooier, de slagroom en eventueel de sherry of de Madeira in een kom en roer het geheel goed los. Meng er 4 eetlepels hete soep doorheen. Haal de pan van de vuurbron en roer het mengsel uit de kom door de soep. Blijf nog een halve minuut roeren . (Dit gerecht kan ook heel goed als tussengerecht gebruikt worden.)

Materialen

middelgrote pan, klopper, zeefje. kom

Bronvermelding