Polpettone (Italiaans gehaktbrood)

Anders, Buffet, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg mager gehakt
  • 4 stuks eieren
  • 1 teen knoflook, geplet, gehakt
  • 1 stuks uit, fijngesnipperd
  • 1 handvol peterselie
  • 1 mespunt verse zwarte peper
  • 1 mespunt fijn zeezout
  • 2 stuks eieren, hardgekookt
  • 1 ons ham
  • 1 ons Gruyère kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden. De ingredienten t/m zeezout zeer goed door elkaar kneden. Hak de eieren, ham en kaas grof, meng ze door elkaar en houd ze even apart. Bakblik met bakpapier bekleden en goed invetten. Het werkblad bebloemen, gehakt uitduwen tot een platte dikke lap vlees, ongeveer de lengte van het bakblik. Het mengsel ham, ei en kaas in het midden leggen en de lap vlees dichtvouwen tot een dikke worst. In het bakblik leggen en afdekken met goed ingevet bakpapier. Het bakblik ongeveer 1 uur in de oven zetten, daarna het papier ervan afhalen en nog ongeveer een half uur laten doorbakken voor een bruin korstje.

Materialen

bakblik, bakpapier

Bronvermelding