'Andijvie-ovenschotel', van Marije, mmmmmmm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g andijvie, gesneden en ......

Bereiden

500 g andijvie, gesneden 500 g rundergehakt, gekruid 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine) ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden 2 bakjes magere spekjes 1 groot bakje crème fraîche 3 teentjes knoflook, geperst 4 eieren 250 g g kaas (parmezaan of belegen) liefst verse - Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. - Roer de crème fraîche met de eieren los en roer de kaas erdoor, eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het crème fraîchemengsel erdoor. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.

Materialen

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvieschotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren, knoflook, spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

Bronvermelding