Knoflookgamba's

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 4 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 grote garnalen
  • 60 ml. olijfolie
  • 80 gram boter
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 10 teentjes knoflook(geperst)
  • 60 ml witte wijn

Bereiden

Pel de gamba's en verwijder zonodig het darmkanaal., maar laat de staartjes zitten. Bak de boter, peper en de helft van de knoflook circa 3 minuten in een grote koekenpan met de olie. Doe de gamba's erbij en besprenkel ze met de rest van de knoflook. Bak totdat de gamba's roze zijn. (gaat snel) Steeds omscheppen. Schenk dan de wijn erbij en laat ze nog even koken. Voeg peterselie toe en flink wat peper en zout. Serveer de garnalen op bordjes en verdeel daarover de saus. Serveer met brood.

Materialen

Grote koekenpan, knoflookpers

Bronvermelding