Rode kool met kikkererwten (vegetarisch)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-11-2005 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram rode kool
  • 200 gram kikkererwten (half blikje)
  • 1 uit (gesnipperd)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 appel (in stukjes)
  • 1 groentebouillontablet
  • olijfolie

Bereiden

Verhit de olijfolie en bak de ui met de specerijen hierin. Bak de kool even mee, voeg iets water en het bouillonblokje toe en laat de kool stoven tot ze bijna gaar is. Voeg dan de overige ingrediënten toe. Even laten doorgaren. De kikkererwten geven een heerlijk nootachtig accent aan de gestoofde rode kool. Lekker met rijst of een ander graan.

Bronvermelding