'Andijvie gehaktstamppot' met Mon-chou. & Andijvie ovenschotel met gehakt en roquefort

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-07-2009 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • echt verrukkelijk.

Bereiden

Omschrijving Een stamppot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kook mappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd. Ingrediënten 1500 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter Bereidingswijze Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar in weinig water met zout.Kook de andijvie ca. 8 minuten (kan ook rauw) Roerbak intussen met de boter het gehakt met de ui, en doe er zout en peper bij.Giet de aardappelen en andijvie en stamp deze door elkaar, Meng het gehaktmengsel, de Mon Chou in stukjes en de uiensoeppoeder door de stamppot en breng het gerecht op smaak met eventueel nog wat peper en zout. ------------------------------------------------------------- Andijvie ovenschotel met gehakt en roquefort Een heerlijke andijvieschotel om je vingers bij af te likken, en die je lekker van te voren kan maken. We komen van ons werk, oven aan zetten, wijntje open maken en we kunnen zo eten. Deze ovenschotel is vrij makkelijk te maken Ingrediënten * 1 kg aardappelen 1 dl culinaire room * 2 dl slagroom * Zout, peper en nootmuskaat * 75 gr mager ontbijtspek * 400 gr mager gehakt * ? blikje gezeefde tomaten * 100 gr verkruimelde roquefort * ca 400 gr andijvie * 60 gr geraspte kaas Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 graden Bereidingswijze Kook 1 kg aardappelen in kokend water met zout gaar in circa 25 minuten. Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn. Roer 1dl koksroom en 1 dl slagroom door de aardappelen. Breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak 75 gr mager ontbijtspek in reepjes in circa 8 minuten krokant in een droge koekenpan. Voeg 500 gr mager gehakt toe en bak dit rul.Voeg de gezeefde tomaten en 100 gr verkruimelde roquefort toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht verdampt is. Breng ze op smaak met zout en peper. Roerbak de andijvie 5 a 8 minuten in boter tot deze geslonken is. Voeg 1 dl slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2 a 3 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper. Schep het gehakt in een ingevette ovenschaal, schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gr geraspte kaas over en bak het gerecht in ca 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 C.

Bronvermelding