'Aardappel-gehakt-prei' ovenschotel met appel en gorgonzola

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2010 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • lekker

Bereiden

Omschrijving Een waanzinnig recept wat ik samen met mijn vriendin van de week heb uitgetest en waar we dikke complimenten voor kregen. Deze aardappel-prei -gehaktschotel wordt overgoten met een overheerlijke Gorgonzola-saus. Dit recept heb ik ook gemaakt met kastanjepuree en dat is dan helemaal TOP! Ingrediënten 1 kilo aardappels geschild en in plakjes gesneden, 1 kilo prei gesneden, 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden, 25 gram boter, ca. 2 dl melk, 2 tomaten in plakjes gesneden, 150 gram gorgonzola, 400 gram gehakt, 2 appels in stukjes gesneden, 1 ei, 2 el paneermeel., beetje olijfolie, peper en zout, 2 teentjes knoflook uit de pers. ----------------------------------------- Voorbereiding Oven voorverwarmen op 190 graden Bereidingswijze Kook de aardappels met wat zout. Kook de prei in ca. 5 minuten . Doe in een wok wat olijfolie en bak hierin de bleekselderij samen met de prei en de knoflook. Voeg na 5 minuten het gehakt er bij en doe er peper en zout bij. Stamp de aardappels fijn en doe er wat melk en wat boter bij, tot er een puree is ontstaan. Vet een grote ovenschaal in. Maak in een steelpan ca 2 dl melk warm en voeg kleine stukjes gorgonzola toe. Even goed blijven roeren. Splits een ei en doe het eigeel bij de saus. Doe onderin de ovenschaal de aardappelpuree en stort er het preimengsel op. Leg nu de stukjes appel en de tomaten plakjes er op. Giet nu de saus er over heen. En bestrooi nog met wat paneermeel. Zet de schotel ca. 25 minuten in de oven op 180 graden.

Bronvermelding