Linzenburgers met Kruidige Wortelsalade

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram rode linzen
  • 2,5 dl groentebouillon (van 1/2 tablet)
  • 400 gram winterwortels
  • 2 bosuitjes
  • stukje Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • gemalen koriander (ketoembar)
  • sinaasappelsap
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el paneermeel
  • 1,5 el vloeibare margarine

Bereiden

Was de linzen. Kook de linzen in de groentebouillon in circa 20 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar. Maak de rest van de wortel schoon en rasp ze grof. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd het stukje Spaanse peper fijn. Houd een lepel bosui achter. Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat koriander en sinaasappelsap. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Giet eventueel de linzen af. Prak de linzen met de wortel met een vork wat fijn. Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak het mengsel op smaak met peper en koriander. Vorm er 4 schijven van en wentel ze door paneermeel. Bak de linzenburgers in de margarine in 10 minuten bruin. Geef er de wortelsalade bij. Geef desgewenst met volkorenbolletjes of lekker boerenbruin.

Bronvermelding