Menu
Carpaccio met gemarineerde courgettes
Ingrediënten
- 1 courgette, in schuine plakken
- zout, peper
- 6 el olijfolie
- 3 gedroogde tomaten, in hele dunne reepjes
- 2 el kleine basilicumblaadjes
- 1 reep citroenschil
- 1-2 el citroensap
- 100 gram gemengde sla
- 250-3 gram ossenhaas, heel dun gesneden
- 2-3 grote champignons, heel dun geschaafd
- 4 el pijnboompitten
- 4 el pesto
Bereiden
Courgetteplakken met zout en peper bestrooien en in 2 el olie in 4-6 min. aan beide zijden bakken of roosteren. In kom leggen en tomaten, basilicum, citroenschil, zout en peper toevoegen en 4 el olijfolie erover schenken. Minstens 3 uur op kamertemperatuur laten marineren.
Courgettes uit marinade scheppen. Citroenschil verwijderen en citroensap door de marinade roeren (dressing). Sla mengen met 2 el dressing en salade over borden verdelen. Vlees, champignons en courgettes over borden verdelen. Pijnboompitten roosteren en over carpaccio strooien. Rest van dressing mengen met pesto en over carpaccio schenken.