Carpaccio met gemarineerde courgettes

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette, in schuine plakken
  • zout, peper
  • 6 el olijfolie
  • 3 gedroogde tomaten, in hele dunne reepjes
  • 2 el kleine basilicumblaadjes
  • 1 reep citroenschil
  • 1-2 el citroensap
  • 100 gram gemengde sla
  • 250-3 gram ossenhaas, heel dun gesneden
  • 2-3 grote champignons, heel dun geschaafd
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 el pesto

Bereiden

Courgetteplakken met zout en peper bestrooien en in 2 el olie in 4-6 min. aan beide zijden bakken of roosteren. In kom leggen en tomaten, basilicum, citroenschil, zout en peper toevoegen en 4 el olijfolie erover schenken. Minstens 3 uur op kamertemperatuur laten marineren. Courgettes uit marinade scheppen. Citroenschil verwijderen en citroensap door de marinade roeren (dressing). Sla mengen met 2 el dressing en salade over borden verdelen. Vlees, champignons en courgettes over borden verdelen. Pijnboompitten roosteren en over carpaccio strooien. Rest van dressing mengen met pesto en over carpaccio schenken.

Bronvermelding