Paddenstoelenrisotto

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 gram porcini (gedroogd)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 375 gram risottorijst
  • 250 gram paddenstoelen (plakjes)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 125 ml droge witte wijn
  • 45 gram Paremezaan (geraspt)

Bereiden

Laat de porcini 30 minuten weken in 5 dl. Kokend water. Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht. Snijd de porcini in stukjes. Doe de bouillon in ee3n pan en breng hem aan de kook en laat hem op laag vuur zachtjes koken. Verhit de olijfolie en boter in een grote brede pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en zet het vuur laag. Roer goed door. Doe de verse paddenstoelen en nootmuskaat toe. Laat al roerend 1-2 minuten koken. Voeg de porcini en het vocht toe, zet het vuur hoger en laat alles koken tot al het vocht is opgenomen. Doe er een soeplepel bouillon bij en laat alles onder voortdurend omroeren op matig vuur koken. Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen. Ga zo ca 20 minuten door tot de rijst al dente is. Voeg tussentijds ook de witte wijn toe.Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Breng op smaak en serveer.

Materialen

Brede pan met dikke bodem

Bronvermelding