(Sonja Bakker) Tagliatelle met groente, biefreepjes en kaassaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 20-01-2009 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 400 gr rundvleesreepjes
  • 2 wortelen
  • 0,5 prei
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • zout & peper

Bereiden

Snijd de ui en wortelen in reepjes. Maak de prei schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de bieflapjes in reepjes. Doe de halvarine in een pan en roer er voorzichtig de bloem door. Voeg de kaas toe en roer er vervolgens de kippenfond door en controleer tussentijds de smaak. Lepel de slankroom en water erdoor en roer tot een gebonden saus. Laat deze saus zachtjes 5 minuten pruttelen zonder deksel erop. Zout en peper naar smaak toevoegen (let op het zout). Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een beetje zout en wat olijfolie. Wok de groenten snel in twee eetlepels hete olijfolie en voeg het bonenkruid toe. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak hier snel de vleesreepjes in. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Verdeel de pasta over (diepe) borden en giet er de kaassaus overheen. Daarna een laagje groente en maak het af met een laagje vlees.

Materialen

voor de kaassaus: 1 1/2 eetlepel Becel Multi voor bak en braad, 1 1/2 eetlepel bloem, 2 dl slankroom, 2 dl water, 150 gram geraspte 30+ kaas, 1 eetlepel kippenfond, zout en witte peper

Bronvermelding