Menu
Indonesisch stoofgerecht van rundvlees - Daging smoor
Ingrediënten
- Slaolie
Bereiden
Slaolie
500 gram stoofvlees
1 grote gesnipperde ui
3 tenen knoflook
0,5 dl ketjap manis
4 eetlepels Gula Djawa
Ruim nootmuskaat
1 ½ dl water
4,5 kemirinoten uit vijzel
1,5 thl ketoembar
1 thl djinten
1,5 thl 5 spices
1,5 thl kaneel
1 thl tamarinde
Bereidingswijze
Laat in een stoofpan wat olie heet worden en schroei het vlees dicht. Haal het uit de pan en fruit dan de knoflook en ui aan. De andere ingrediënten gaan er vervolgens bij waarbij ik moet vertellen dat ik de kemirinoten eerst in de vijzel fijn gestampt heb. Tenslotte moet je nog wat water toevoegen en gaat het deksel erop. Stoven, lekker lang stoven. Als het vlees helemaal doordrongen is van de smaakbestanddelen en het zacht en mals is geworden laat je het gerecht inkoken tot semi-droog. Alleen de geur al