Pasta met kip en rode pesto

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-12-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 1 ons pijnboompitten
  • 125 gram rucola
  • 100 gram feta
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 3 grote eetlepels rode pesto
  • 1 tl dragon
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 350 gram pasta
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1 tl dragon
  • 2 el olijfolie
  • Zout en Peper

Bereiden

Maak van te voren de dressing door alle ingredienten voor de dressing (wijnazijn, mosterd, honing, dragon, olie en peper en zout) met elkaar te mengen. Het moet een beetje zuur zijn, is het te zuur, dan een beetje olijfolie erbij. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Snijd de kip in reepjes of blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Knoflook pellen en de feta en de tomaatjes in stukjes snijden. Bekleed een schaal met de rucola (je kunt evt. ook spinazie gebruiken). Bak de kip op hoog vuur bruin en gaar en doe het gas omlaag. Voeg de dragon, de knoflook, rode pesto en zongedroogde tomaatjes toe. Goed door elkaar scheppen. tenslotte de feta erdoor en in de schaal doen. Dressing erover gieten, pijnboompitten erover en klaar. Serveer met de pasta en evt een salade. Eet smakelijk ps. Ik doe zelf eigenlijk alles bij elkaar, dus ik roer ook de pasta erdoorheen in de schaal. Heerlijk recept van mijn schoonzusje!

Bronvermelding