Bloemkool met prei, ham en eieren uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • ,Bloemkool op n andere manier

Bereiden

Ik had een flinke halve bloemkool over en prei, ham en hardgekookte eieren. Dan ga je iets verzinnen en ontstond dit heerlijke recept, waarvan mijn man zei: dit eten we toch zeker nog wel eens!! Ingrediënten 1 niet te grote bloemkool - 2 stengels prei - 1 kruidenbouillon tablet - 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes (ik heb de aardappelen zelf voorgekookt) - 200 gram gekookte ham - 2 hardgekookte eieren - peper, zout, nootmuskaat - 75 gram geraspte belegen kaas - 30 gram boter - 30 gram bloem - plm. 3 1/2 à 4 dl melk ---------------------------------- Voorbereiding Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Snij de prei in ringetjes en was de prei zorgvuldig. Kook de bloemkool beetgaar in water met kruidenbouillon tablet. Kook de prei de laatste 3 minuten even mee. Laat prei en bloemkoool goed uitlekken in een zeef. Snij de ham in reepjes. Pel de eieren en snij deze in niet te kleine stukjes. Roer de ham en de eieren door de bloemkool en prei. Saus: Smelt de boter. Roer de bloem erdoor. Giet beetje voor beetje de melk erbij onder voortdurend roeren tot je een lekkere gebonden saus hebt gekregen. Maak op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Roer 50 gram geraspte kaas door de saus. (Je kunt natuurlijk ook een zakje kaassaus gebruiken) Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Verdeel het bloemkool mengsel over een vuurvaste schaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Giet de saus erover en strooi er de rest van de kaas over. Zet de schaal plm. 30 - 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveertips Hier hoeft voor mij niets meer bij. Maar voor wie er behoefte aan heeft: een karbonaadje zal er best bij smaken.

Bronvermelding