'Bladerdeeghapjes 3 x'

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-08-2018 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • plakjes diepvries bladerdeeg
  • stukjes belegen kaas
  • plakjes salami
  • zachte geitenkaas
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • kleine champignons
  • blauwe kaas
  • losgeklopt ei

Bereiden

Alle hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal hapjes die u wilt maken. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd de plakjes in 4 vierkantjes. = Beleg 1/4 plakje salami met daarin een klein reepje kaas gerold. Vouw 2 punten naar elkaar toe en plak ze goed vast. (zoals een schuitje). = Leg een stukje zachte geitenkaas in het midden van het vierkantje. Leg hierop een klein stukje zongedroogde tomaat. Vouw de 4 punten naar elkaar toe. Knijp stevig dicht. = Leg in het midden van een vierkantje een schoongeboende champignon waarvan het steeltje verwijderd is. Vul dit met blauwe kaas (naar keuze). Vouw het bladerdeeg er helemaal omheen zodat een balletje ontstaat. Leg het pakje met de vouw naar beneden op de bakplaat. B e r e i d i n g s w i j z e: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de hapjes met losgeklopt ei. Bak de hapjes in het midden van de oven in 15 - 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Bronvermelding