Menu
'Traditional Irish Soda Bread Recipe', verz. door Sylvia
Ingrediënten
- 450 g tarwebloem en .....
Bereiden
Iers brood:
450 g tarwebloem
1 afgestreken tl baksoda
1 volle tl bakpoeder
¼ tl zout
25 g zachte margarine
1 ei los geklopt met 250 ml (karne*)melk
-
Verwarm de oven voor op 190°. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef de droge ingrediënten boven een grote kom. Voeg de margarine en het ei, (karne)melkmengsel toe en roer tot er een los deeg is ontstaan. Leg het deeg op een bebloemde ondergrond en kneed het tot het soepel aanvoelt.
-
Vorm een rond brood van het deeg dat ongeveer 5 centimeter hoog is. Snijd met behulp van een scherp mes een diep kruis in de bovenkant van het deeg. Bak het brood in de hete oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen.
-
*Als je niet van een zurig brood houd, kun je ook gewone melk gebruiken.
-
Lekker bij: Lamsstoofpot Voor De Lekkerbek, verz. door Sylvia, elders in dit kookschrift.