Menu
'Zelf gemaakte' Filet americain. Zelfgemaakte Vrekkenpate en Zelfgemaakte boursin. net zo lekker als uit de winkel
Ingrediënten
- een echte aanrader
Bereiden
Ingrediënten voor de Filet Americain.
200 gr tartaar (of rundergehakt)
1 el mayonaise
1 el tomaten ketchup
2 el olie
2 tl citroensap
1 tl mosterd
4 druppels worchestershiresaus
zout en peper naar smaak
Optioneel:
kappertjes
augurkjes (fijngesneden)
ui (fijngesnipperd)
pesto
Bereidingswijze
De bereidingswijze is eigenlijk heel erg simpel. Meng alle ingredienten gewoon heel erg goed door elkaar en laat het even staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
-------------------------------------------------------------------------------
Vrekkenpate.
Ingrediënten
Bolletje Saksische leverworst (nog geen gulden,
1 augurk (zeer fijn gesneden),
1/4 zeer fijn gesnipperde ui,
mespunt mosterd,
peper,
theelepeltje mayonaise
Bereidingswijze
Prak alles door elkaar heen en doe in een pate-schaaltje Nota Bene: je kunt natuurlijk varieren met allerlei kruiden en smaakmaker, net wat je lekker vindt!
--------------------------------------------------------------------------
Zelf gemaakte Boursin.
* 450 gr volle kwark
* 2 dl creme fraiche
* 2 eetl. olijfolie
* 1 eetl. azijn
* 3 teentjes knoflook fijn gesnipperd
* 1 a 2 eetl. peterselie fijn gehakt
* zout en peper
Bereiden
Alles in een schaal door elkaar mengen en lekker laten in trekken en opstijven in de koelkast.
Geserveerd in een mooie schaal, ziet het er leuker en is smakelijker dan uit een gekocht doosje.Echt heerlijk.