Roerbak spruiten met biefstuk

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram biefstuk
  • 200 gram spruiten
  • 1 rode paprika
  • 200 gram taugé
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. witte wijn
  • azijn
  • sambal
  • zout

Bereiden

Knoflook persen, mengen met sojasaus en de fijngesneden biefstuk hierin marineren. Spruitjes 5 min. koken in water met zout. Tauge afspoelen met koud water. Bak de grofgesneden ui met de paprika 5 minuten. Maak ondertussen een sausje van de oestersaus, de witte wijn, sambal (theelepel) en wat azijn (naar smaak). Biefstuk kort meebakken. Tauge toevoegen en 1 minuut meebakken. Saus toevoegen, even doorwarmen en eventueel binden. Lekker met rijst

Materialen

Wok

Bronvermelding