Gekaramelliseerde beenham met honing

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 ml honing
  • 100 ml snaasappelsap
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 gekneusde peperkorrels
  • 2 eetl boter
  • 2 beenhammetjes van circa 500gram

Bereiden

Voorbereidng: Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng de honing met de rest van de ingredienten aan de kook en laat het 10 minuten koken op een lage stand. Verwijder de tijm en laat afkoelen. Bereiding: Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met het honingmengsel. Snijd de ham in dikke plakken.

Bronvermelding