Konijn

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 25-08-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie (vierge)(marinade)
  • 3 glazen rode wijn (marinade)
  • 1 laurierblaadje (marinade)
  • 1 snuifje thijm (marinade)
  • 1 winterwortel (marinade)
  • 1 grof gesneden ui (marinade)
  • 1 eetl zwarte peperkorrels (marinade)
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 dl bouillon
  • zout , peper en bloem
  • gehakte peterselie

Bereiden

De konijnendelen in een schaal 24 uur in de koelkast in de marinade laten liggen en van tijd tot tijd draaien, zodat alle delen goed gemarineerd worden. Konijn in de boeter en de olie rondom lekker bruin braden. Het vlees uit de pan halen. Haal de wortel en de ui uit de marinade en doe het in de braadpan. Braden tot ze zacht zijn. Voeg al roerend de bloem toe. Voeg daarna het marinadevocht plus de rode wijn toe. Als alles kookt, dan de bouillon, de knoflook, zout peper en kruiden toevoegen. Roeren tot de saus bijna kookt en dan het konijn eraan toevoegen en ca. 30 minuten laten stoven. Konijn uit de pan halen, de saus zeven en de konijn er weer in. Ca. 20 minuten laten doorpruttelen. Dien de konijndelen op een voorverwarmde schaal op, verdeel de saus erover en strooi er wat peterselie over. Lekker met wat rode kool en gebakken aardappeltjes.

Materialen

braadpan, marinadeschaal

Bronvermelding