Aardappel-courgettesoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 middelgrote courgette
  • 30 gr. boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 30 gr. bloem
  • 100 gr. aardappelblokjes
  • 850 ml groenten- of kruidenbouillon
  • 125 ml room
  • verse bieslooksprieten

Bereiden

Rasp de courgette heel grof. Smelt de boter in een soeppan en bak de knoflook en courgette nog even aan. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut op laag vuur. Doe de aardappelblokjes en bouillon erbij en roer alles goed door. Breng de soep aan de kook, zet de vlam laag en laat de soep nog ca. 7 min. koken tot de aardappel beetgaar is. Pureer de soep. Serveer met een sliertje room en bieslook.

Bronvermelding