Menu
Varkenshaas Wellington
Ingrediënten
- 3 stuks sjalotten
- 1 pak bladerdeeg
- bloem
- gemarineerde varkenshaas
- 200 gram coburger ham
- 3 eetlepels italiaanse olijfolie
- 1 scharrelei, losgeklopt
Bereiden
* Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de varkenshaasjes op een hoog vuur in ± 5 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Bak intussen de sjalot en de ratatouillegroenten uit de vleesverpakking al omscheppend 5 min. Temper het vuur en laat zonodig het vocht verdampen.
* Leg een stuk huishoudfolie op het werkvlak en leg een dubbele laag van 5 overlappende plakjes naast elkaar zodat de breedste zijde van de plakjes ± 1 cm over elkaar liggen. Verdeel de groenten over het midden. Leg 2 varkenshaasjes naast elkaar op de groenten met het dikste stuk aan de korte zijde van de ham. Leg de andere 2 haasjes er zo op dat de dunne stukjes van het vlees elkaar iets overlappen en het vlees overal een gelijke dikte heeft. Leg de rest van de plakjes ham er overdwars op. Vouw de overlappende plakken ham eroverheen en rol het vlees in de huishoudfolie. Leg de rol tot gebruik in de koelkast.
* Leg 9 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van ± 35x40 cm. Neem het vlees uit de huishoud folie en leg het op het bladerdeeg. Vouw een lange zijde van het deeg over het vlees, bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en vouw de andere lange zijde eroverheen. Vouw de uiteinden om en plak ze ook vast met ei.
* Leg de rol, met de naad naar beneden, op een met bakpapier bekleed bakblik. Druk sterretjes uit het overgebleven plakje bladerdeeg. Plak de sterretjes met ei op het deeg vast en bestrijk de hele rol met losgeklopt ei. Bak de Wellington 20 min. in een voorverwarmde oven (200 °C). Neem het deegpakketje uit de oven en laat het ± 15 min. rusten alvorens het aan te snijden. Gebruik een scherp mes of een elektrisch mes om het pakket in mooie plakken te snijden. Lekker met lintpasta met knoflook en basilicum en luxe groentemix.