Venkelpartjes in paneermeel met gepaneerde kabeljauw

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Venkelknollen
  • 4 verse kabeljauwfilets
  • 1 doosje Kruidenpaneermeel en gewone paneermeel
  • 1 eetl pittige mosterd
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 stuk roomboter

Bereiden

Snijd de boven en onderkant van de venkelknollen en snijd ze in vier parten. Kook ze voor 10 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet en besprenkel ze met wat boter of olie, zodat de paneermeel goed blijft plakken. Wentel ze door de paneermeel (mix van de gekruide en de gewone). De kabeljauw droogdeppen en peper en zouten en bestrijken met mosterd. Dan paneren met de mix van gekruide en gewone paneermeel. Schuif de vis in een voorverwarmde oven (175 graden) in een beboterde schaal voor ongeveer 20 minuten. Leg een paar kleine blokjes echte roomboter op de vis. Ondertussen bakt u de venkel in echte roomboter zacht bruin. Lekker met gebakken krieltjes.

Materialen

Ovenschaal Koekenpan

Bronvermelding