Menu
Kalfstagine met pruimen
Ingrediënten
- 500 gram kalfsriblappen
- 500 gram uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 envelopje saffraan
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 0,5 theelepel kanneelpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram gedroogde pruimen zonder pit
- 2,5 dl warme runderbouillon
- 1,5 eetlepel fijngesneden korianderblad
- zout
- versgemalen peper
Bereiden
- voorbereiding -
Pel en snijd de uien in partjes. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Week de saffraan in 2 eetlepels heet water. Dep het vlees droog en snijdt het in grove stukken. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, gemalen koriander, kaneelpoeder en zout en peper naar smaak.
- bereiden -
Verhi de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. voeg de uiten toe en bak ze op halfhoog vuur vijf minuten mee. Voeg de safraan met het weekvoch, de bouillon, de pruimen en zout en peper naar smaak toe en breng het mengsel aan de kook. Stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer anderhalf uur gaar. Voeg tien minuten voor het einde van de bereidingstijd de koriander toe.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de rijst en het stoofpotje in afzonderlijke schalen