Menu
Bread en spice-pudding
Ingrediënten
- 2,1/2 dl melk
- 170 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje, open gesneden
- 1 el gekneusde kardemompeulen
- 6 eieren, losgeklopt
- 1/2 wit casinobrood, gesneden, korstjes verwijderd
- 75 g krenten
- 1 tl kaneel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 C. Laat de melk met 125 g suiker, het vanillestokje en de kardemom op een laag vuur ongeveer 15 min trekken tot de suiker is opgelost en de specerijen hun smaak hebben afgegeven. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de eiren toe. Bekleed de bodem van de cakevorm met een laagje brood. Schenk door een zeefje zoveel van de vanillemelk op tot het brood onderstaat. Bestrooi dit met een deel van de krenten. Herhaal dit tot de vorm bijna vol is. Eindig met een laagje in melk gedrenkt brood. Meng 45 gr suiker met de kaneel en strooi dit over de bovenkant. Zet de cakevorm in een grote ovenschaal of braadslede gevuld met heet water tot ongeveer 2 cm onder de rand van cakevorm. Laat de pudding in het midden van de oven in ongeveer 50 min gaar worden. Snij de pudding in plakken en serveer warm.
Materialen
Kleine cakevorm van ongeveer 1 l inhoud, bekleed met bakpapier.