Bouille base

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 17-12-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 geschilde aardappelen
  • 2 wortels schoongemaakt en in reepjes
  • 1 grote courgette i n reepjes
  • 1 prei gesneden
  • 100 `gram spercibonen schoongemaakt
  • 250 gram mosselen schoongeboend
  • wat venusschelpen
  • 6 jacobsschelpen
  • 12 grote garnalen
  • 300 gram witvis en zalm
  • 150 ml room
  • bieslook

Bereiden

Breng 300 ml water aan de kook met een bouillonblokje en kook de groente tot ze gaar zijn: doe eerst de aardappels en wortel en kook het 5 minuten. Voeg dan de gourgette en prei toe. Laat dit 4 minuten koken en voeg de spercibonen toe en laat het nog een 4 minuten koken. Giet de groente af en bewaar het kookvocht. Doe de groente in een schaal koud water laat het 5 minuten staan en giet het af. Doe het kookvocht terug in de pan breng het aan de kook en voeg de mosselen toe. Doe het deksel op de pan en schep de open mosselen na minuten uit de pan en houd ze warm. Herhaal dit met de venusschelpen. Pocheer dejacobsschelpen zachtjes tot ze net gaar zijn schep ze uit de pan en houd ze warm. Kook de garnalen 2 minuten in het zelfde water. Snijd devis in reepjes en kook ze 2 minuten en ook uit de pan. Giet het kookwater door een fijne zeef en voeg de room toe vervolgens alle vis, schelpdieren en de groentes verhit alles. Schep het in diepe borden en serveer met de bieslook. De vissoorten kunnen varieren.

Bronvermelding