Sweet en Sour

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rijst
  • 500 gram varkensvlees (nasivlees)
  • 4 schijven ananas op siroop
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 0,5 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • 1 kopje azijn
  • 1 rode paprika
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 1 glas sherry
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • maizena

Bereiden

Varkensvlees aanbraden met de ketjap en sherry. 1 nacht laten staan. Volgende dag: alles toevoegen behalve de ananas en 3 kwartier laten sudderen. Ananassap aanmaken met maizena en toevoegen. Dan nog even goed doorverwarmen. Serveren met rijst.

Materialen

Braadpan

Bronvermelding