Menu
'Courgette-chutney' van Pierre en Michel Troisgros
Ingrediënten
- 3 middelgrote courgettes ........
Bereiden
2 citroenen
3 middelgrote courgettes geschild en in kleine stukjes van 2 ½ cm gesneden
2 middelgrote uien, zeer dun gesneden
18 ½ cl witte wijn, bijvoorbeeld Riesling
2 eetl suiker
24 zwarte peperkorrels fijngestampt
1 stukje verse gember ter grootte van een walnoot, fijn gehakt
zout naar smaak
-
Schil de citroen en verwijder al het wit.
Snijd het vruchtvlees in zeer dunne schijfjes en verwijder de pitjes.
Meng alle ingrediënten in een kleine steelpan.
Doe er een deksel op en kook het op een middelgroot vuur gedurende een uur.
Roer het zo nu en dan even om zodat het niet kan aanbranden.
Na een uur moet de chutney er ongeveer uitzien als marmelade.
-
Serveer deze chutney bij gegrild vlees of vis,of geroosterd gevogelte.
De chutney kan zowel koud als warm gegeten worden.
Reisboek Frankrijk voor fijnproevers, Smulweb