Appelkruimel plaatkoek

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 19-12-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram donkere bastardsuiker
  • 250 gram havermout
  • 400 gram boter
  • 8 stuks goudreinetten
  • 1 tl citroensap
  • 2 theelepel rum
  • 1 pak rozijnen
  • 0,5 pak krenten
  • 150 gram gehakte noten (assorti)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram suiker

Bereiden

De appels schillen, het hart eriut halen en raspen (grof) in de keuken machine. Het mengsel overdoen in een grote kom met citroensap besprenkelen. De boter op laag vuur smelten in een steelpan. De rozijnen/krenten wellen in water. In een kom de havermout, suiker en de meel mengen. De gesmolten boter hierdoor heen doen samen met het rozijnenmengsel. De bakplaat bekleden met bakpapier. De havermoutmassa op de plaat uitdrukken en vervolgens de appelmassa hierover verdelen. Daarna eventueel rum erover strooien. De gehakte noten met wat havermout over het geheel strooien. Onderin de oven op 160 graden in 1 uur bakken. Opmerking: Dit recept kun je ook qua hoeveelheden halveren. Dan is de koek voor 10 personen

Materialen

steelpan, 2 grote en 2 kleine kommen, keukenmachine, bakplaat, bakpapier

Bronvermelding