Appeltaart van oma

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr roomboter
  • 100 gr basterdsuiker (wit)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 st eieren
  • 100 gr bakmeel
  • 3 st appels (jona gold grote appels)
  • 1 1/2 el gewone suiker
  • 2 el abrikozenjam (om te bestrijken)

Bereiden

Laat de boter en de basterdsuiker eventjes rondraaien in de keuken machine. De twee eieren eerst de een laten opnemen in de suiker en dan het tweede ei. Bakmeel zeven en daarna met de puls door roeren. Zit dat erin dan heel even harder (een paar seconden) . Dan de bakvorm invetten de randen ook. Deeg in de vorm en in dun laagje glad strijken. 3 grote appels schillen (klokhuis eruit). Insnijden maar niet helemaal dat die is door gesneden. Appels losjes in deeg drukken niet tot de bodem, vinger breedte van de rand. Overige stukjes appels in het midden plaatsen. Kaneel over de appels. 1 1/2 eetlepel gewone suiker over de taart. Oven op 175 gr voor verwarmen (gewone oven). 45 min in de voorverwarmde oven, na 40 min kijken en met een sate prikker er in steken; als deeg er aan dan nog even in de oven. Abrikozen jam verwarmen en over en tussen de appels doen. Laten afkoelen. EN SMULLEN MAAR

Materialen

spring vorm 24 of 26 cm

Bronvermelding