Menu
Appeltaart
Ingrediënten
- 385 gram z.r. bakmeel
- 275 gram boter
- 300 gram basterdsuiker
- 1 snufje zout
- 6-8 stuks goudreinetten
- 2-3 zakjes vanillesuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 handje rozijnen
- 1 scheutje citroensap
Bereiden
Meng de boter, het bakmeel, 200 gram suiker en het zout.
vet de springvorm in en besprenkel met wat bloem.
Beplak de vorm met het deeg, zorg dat je nog wat overhoudt om later nog een ruitjespatroon op de taart te leggen.
Schil de appels en maak schijfjes met de magimix.
Meng 100 gram basterdsuiker met de vanillesuiker en de kaneel.
Meng dit met de appels.
Leg een flink laagje appels op de bodem, gooi er wat rozijnen bij, wat nootjes en wat druppeltjes citroensap. weer een laagje appels, dan weer een beetje nootjes rozijnen en citroensap. Altijd eindigen met laagje appels, want anders branden de rozijnen aan...
Maak de taart af met sliertjes deeg die je in ruitjes op de taart legt.
Zet de taart in een voorverwarmde over (160 graden) voor 5 kwartier.
Materialen
springvorm