Cranberry stoofperen

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stoofperen
  • 575 ml Ocean spray cranberry juice
  • 100 ml rode wijn
  • 50 gram suiker
  • 1 kaneelstok
  • 2 kruidnagel

Bereiden

Voeg de cranberry juice, wijn en suiker bij elkaar in een pan en verwarm totdat de suiker is opgelost. Schil de peren en verwijder het klokhuis (makkelijk met meloenbolschepje) maar behoudt het stokje (dit zorgt voor smaak). Voeg de peren bij het vocht in de pan, voeg ook de kaneelstok en de kruidnagels toe. Voeg eventueel water toe als de peren niet helemaal onder gedompeld zijn. Laat minstens 2 uur sudderen. Stoofperen zijn goed in het vocht in een wekpot te bewaren. Het vocht kan ook ingevroren worden om de volgende keer als basis voor nieuwe stoofperen te gebruiken. Eet smakelijk!

Materialen

ev. vlamverdeler

Bronvermelding