Menu
Honingmousse met rozemarijn en dadels
Ingrediënten
- 1 takje rozemarijn
- 4 el. vloeibare honing
- 3 blaadjes witte gelatine
- 75 gram gedroogde dadels
- 250 ml. slagroom
- 4 kanelly's
Bereiden
Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur in ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen. Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in 4 schaaltjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast halen. Garneren met kanelly's.