Zuurkool met rode ui en gegrilde varkenshaas

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 22-11-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el olijfolie
  • 250 g varkenshaas
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g wijnzuurkool
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 10 pecannoten,grof gehakt
  • 1/2 el dijonmosterd
  • 1 el (wa)lnotenolie
  • 1 stevige appel,in plakken

Bereiden

Meng de knoflook door 1 el olijfolie. Snijd de varkeshaas in plakken van 3 cm dik en duw ze iets platter.Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk ze dun met de knoflookolie. Laat de zuurkool uitlekken. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui in ongeveer 5 min glazig. Voeg de noten toe en bak deze ong 1 min mee. Voeg de zuurkool toe en roerbak deze zachtjes ong 7 min. mee. Meng intusen de mosterd en de notenolie goed door elkaar en meng dit door de zuurkool. Warm alles goed door. Rooster de plakken varkensvlees in ong. 5 min in de grillpan. Schuif het vlees halfverwege het roosteren naar 1 kant en rooster de plakken appel in de grillpan goudbruin, keer ze halfverwege. Serveer de zuurkool met de plakken varkenshaas en appel.

Materialen

grillpan

Bronvermelding