Menu
Josette's Ossobuco (kalfsschenkels)
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels
- 4 eetl olijfolie
- 2 fijn gesnipperde tenen knoflook
- 1 fijn gesnipperde ui
- zout
- peper
- paprikapoeder
- bloem
- 1 blik tomatenstukjes
- half kopje rode wijn
Bereiden
De kalfsschenkels met zout en vers gemalen peper door de bloem halen, die vermengd is met de paprikapoeder.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes, totdat het mengsel zacht is. Dan hierin de stukken vlees bruin braden.
Dan met water bedekken, zodat het vlees net onderstaat. Aan de kook brengen en 20 minuten laten pruttelen.
-
Dan gaat het blik tomatenstukjes erbij en een schepje suiker. Op een laag vuur verder gaar laten sudderen, ongeveer
anderhalf uur.
Als het vlees gaar is, de saus afmaken met zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en een scheutje rode wijn.
-
Je eet dit met gekookte rijst of risotto alla milanese.
Dit recept heeft Josette van haar Hongaarse moeder.