Makkelijke chocoladetaart

Gebak, Bijgerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 23-11-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 250 ml melk of yoghurt
  • 100 gram cacaopoeder
  • 200 gram boter
  • 3 tl vanille-extract
  • 1/2 tl zout
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml hete koffie
  • 250 gram chocolade

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de vorm met vetvrij bakpapier. 2. Doe alle ingredienten ( behalve de chocolade en de room) bij elkaar en meng het geheel. 3. Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. 4. Bak de taart 1 uur in de oven of tot een prikker schoon uit de taart komt. 5. Laat de taart afkoelen. 6. Smelt voor het glazuur de chocolade en meng de room erdoor. Over de taart strijken en verder laten afkoelen.

Materialen

Oven. bakvorm (30cm), bakpapier

Bronvermelding