Pepernoten

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 gram boter om in te vetten
  • 100 gram zachte boter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiden

1. Vet de bakplaat in met boter. 2. Laat de boter in en kom zacht worden maar niet smelten. 3. Doe de boter, suiker, speculaaskruidenen het zout bij elkaar en meng alles door elkaar. 4. Doe in kleine beetjes het bakmeel erbij. 5. Roer tenslotte de melk erdoor. 6. Maak er een grote bal van en wikkel deze in huishoudfolie en leg het minstens 2 uur in de koelkast. 7. Verwarm de oven voor op 170 graden. 8. Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte. 9. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar. 10. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Materialen

oven. vetvrij bakpapier

Bronvermelding