'5 x After Dinner Drankjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-08-2018 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zie Onder:

Bereiden

Espresso met Abrikozenlikeur: - 4 kopjes sterke espresso - 3/4 - 1 dl abrikozenlikeur Schenk bij iedere espresso 1/4 dl abrikozenlikeur. == Irish Coffee met Witte Cocosslagroom: - 1 dl slagroom - (poeder)suiker - 100 gram witte chocola - 6 dl koffie - 2 dl licor 43 Klop de slagroom stijf en breng op smaak met suiker. Hak de witte chocola fijn en roer dit door de slagroom. Zet de koffie zoals je dat gebruikelijk doet en schenk die in 4 glazen. Schenk in ieder glas 1/2 dl licor 43 en schep er een flinke toef chocoslagroom op. == Kahlua met Chocoslagroom: - 1 dl slagroom - suiker - 100 gram pure chocola - 2 dl Kahlua Klop de slagroom stijf en breng op smaak met de suiker. Hak de chocola fijn en roer het door de slagroom. Schenk de Kahlua in kleine glaasjes en schep er een flinke lepel chocoslagroom op. == Warme Melk met Sinaasappellikeur: - 1 dl slagroom - suiker - 8 dl volle melk - 2 dl Cointreau Klop de slagroom stijf en breng op smaak met de suiker. Verwarm de melk in een steelpan tot aan het kookpunt en klop het ondertussen met een garde schuimig. Verdeel de hete melk over de glazen. Schenk er in elk glas 1/2 dl Cointreau bij. Schep of spuit de slagroom op de hete melk en server direct. == Romige Chocolademelk met Sambuca & Anijs: - 1 dl slagroom - 8 el gestampte muisjes - 8 dl volle melk - 100 gram pure chocola - 2 dl sambuca Klop de slagroom stijf en breng op smaak met de gestampte muisjes Verwarm de melk, los de chocola erin op en klop het schuimig. Schenk de hete chocolademelk in glazen, doe er in ieder glas 1/4 dl sambuca bij en schep er een flinke toef slagroom op.

Bronvermelding