Broccolisoep met gorgonzola

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 23-11-2005 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 kleine aardappels
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 groentebouillontablet
  • zout, peper, gemalen koriander
  • 1 stukje gorgonzola
  • evt wat creme fraiche

Bereiden

Snipper de sjalot en knoflook en bak ze in wat olijfolie tot ze zacht en glazig zijn. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij de ui en bak ze kort mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer om. Voeg 500-800 ml water toe. Breng aan de kook. Was de broccoli en hak hem in kleine stukjes. Doe deze bij de soep. Breng weer aan de kook. Laat ca 15-20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en evt wat versgemalen koriander. Voeg meer water toe als je de soep te dik vindt. Doe wat blokjes gorgonzola in de soepkommen en schep hier de soep overheen. Maak evt af met een klodder creme fraiche. lekker met catalaans tomatenbrood.

Materialen

pan, staafmixer

Bronvermelding