Warm chocoladetaartje met witte chocolade en frambozen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 2 minuten, Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 13-09-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 2 stuks eieren
  • 2 stuks eierdooiers
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 100 gram witte chocolade in 6 stukjes
  • 2 doosjes frambozen
  • 1 theelepel poedersuker
  • 1 takje munt
  • 6 stuks siliconenvormpjes

Bereiden

Houd 12 frambozen achter. Pureer de rest en zeef de saus. Roer er wat poedersuiker doorheen. Doe de boter en de pure chocolade in een kom en smelt dit in de magnetron (elke 30 seconden even roeren). Klop de eieren, eidooiers en de suiker schuimig. Klop het chocolademengsel er snel doorheen en voeg vervolgens de bloem toe. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes. Duw in elk schaaltje een stuk witte chocolade zodat dit in het midden van het mengsel zit (dus niet doorduwen tot op de bodem). Oven voorverwarmen op 180 graden. Bak de taartjes in 12 minuten, haal ze uit de oven en laat ze 2 minuten afkoelen. Stort ze dan op een bordje en doe de frambozensaus erbij. Garneer met de achtergehouden frambozen en de munt.

Bronvermelding